Export stijgt met 11,2%

Nederland belangrijkste bestemming voor Colombiaanse physalis

De Colombiaanse export van physalis is tussen januari en april 2019 met 11,2% gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2018. Waar de waarde van de export van dit product vorig jaar op 13,4 mln dollar (€ 11,9 mln) lag, werd er dit jaar een waarde van 14,9 mln dollar (€13,2 mln) bereikt.

Deze groei wordt aangedreven door Nederland, de belangrijkste exportmarkt voor dit product. Nederland is goed voor 69% van de totale afzet van physalis vanuit Colombia met een waarde van 10,3 mln dollar (€9,1 mln). De verzendingen naar Nederland zijn met 41% toegenomen in de genoemde periode.

De op een na belangrijkste exportmarkt voor dit product is het Verenigd Koninkrijk, dat 10,2% van de export van dit fruit absorbeert (1,52 mln dollar/€1,35 mln). De afzet naar dit land steeg met 52%.

Een andere belangrijke markt voor dit fruit is België. Er werd dit jaar voor 742.000 dollar (bijna €658.000) van de Colombiaanse physlalis naar dit land verzonden: goed voor 5% van de totale export. De afzet op deze bestemming groeide met 49.9%.

De viceminister van Buitenlandse Handel, Laura Valdivieso Jiménez, was blij met de resultaten en wees er op dat een van de strategieën van het Beleid voor Buitenlandse Handel erop gericht is te profiteren van handelsovereenkomsten en strategische markten. Ook richt het beleid zich op de diversificatie van het exportaanbod.

Bron: diariolalibertad.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven