Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mark Vernooij, Urfruit:

"We beginnen nieuw perenseizoen toch weer met lege markt"

Tholen - De laatste fase van een moeizaam perenseizoen is aangebroken. "Kwalitatief is het nog steeds een uitdagend verhaal, maar zoals het er nu uitziet, gaan wel alle peren weg. Doordat we de juiste cellen voor het laatst bewaard hebben, kunnen we onze klanten tot het eind van het seizoen voorzien", vertelt Mark Vernooij van Urfruit.

"De exporteurs met hun vaste programma's hebben hun peren ingedeeld en niemand zoekt nog peren bij. Daardoor zijn er op de vrije markt nauwelijks meer peren verkrijgbaar. Dit resulteert in een stabiele tot licht stijgende markt. Doordat het aantal aanbieders afneemt - Belgiƫ is bijvoorbeeld al leeg - valt er nu wat extra's te maken, maar het is niet zo dat we de vlag uithangen", constateert Mark.

"De meeste peren zullen het niet meer tot medio augustus houden en daardoor is de verwachting dat het nieuwe seizoen straks met een lege perenmarkt zal starten en dus beginnen we weer met een schone lei. Zoals het er nu uitziet, zien de nieuwe peren er kwalitatief goed uit. Wel zullen de nieuwe peren wat ruwer zijn", vertelt de exporteur.

"Gezien de problemen in Italiƫ, zal het totale perenvolume naar verwachting wat lager liggen, zodat de kaarten toch weer anders geschud zullen zijn. Mocht de hitte aanhouden, dan hebben we in elk geval als sector dit jaar zoveel geleerd, dat we ongetwijfeld het uitstalleven beter onder controle hebben", vertelt Mark, die ondanks het moeizame seizoen blij is met de groei die Urfruit weer heeft doorgemaakt. "We zijn toch weer ruim 30% gegroeid in volume."

Voor meer informatie:
Mark Vernooij
Urfruit
Hof van Kettelerij 20
7251 DS Vorden, the Netherlands
T. +31 (0)575 472 473
m.vernooij@urfruit.nl
www.urfruit.nl