Italië: aardappelenseizoen start met €0,30 per kilo

De eerste prijs voor aardappelen is gedefinieerd in de Italiaanse regio Emilia Romagna en deze is winstgevend. De prijs van verpakte aardappelen, die op de markt kwamen, werd ook bepaald in overeenstemming met de raamovereenkomst.

De prijs werd vastgesteld op €0,30 per kilo voor telers. De prijs, nadat de aardappelen in de distributiecentra zijn verpakt, bedraagt €0,80 per kilo.

Op 28 juni 2019 analyseerden de vertegenwoordigers van de organisaties Fruitimprese en Ascom en telers van Agripat en Apofruit Italia, Patfrut en Cico, gecoördineerd door CePa, de situatie op Europees niveau.

Ondanks het veranderende weer gaat de oogst van start met aardappelen van uitstekende kwaliteit.

"We zijn tevreden met wat we hebben bereikt dankzij de regionale raamovereenkomst, die belangrijke aspecten van de keten voor telers definieert en een extra garantie is voor de retailers. Alle leden hebben de GlobalGAP en de Grasp-certificeringen, die een verschil maken wanneer het gaat om presentatie en garantie voor de consument ", aldus deskundige Luciano Trentini.

"Deze overeenkomst beschermt aardappeltelers uit de regio Emilia Romagna en bovendien vindt het systeem het nuttig om de afzet te plannen met gewassen van hoge kwaliteit en de certificeringen."


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven