Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: aardappelenseizoen start met €0,30 per kilo

De eerste prijs voor aardappelen is gedefinieerd in de Italiaanse regio Emilia Romagna en deze is winstgevend. De prijs van verpakte aardappelen, die op de markt kwamen, werd ook bepaald in overeenstemming met de raamovereenkomst.

De prijs werd vastgesteld op €0,30 per kilo voor telers. De prijs, nadat de aardappelen in de distributiecentra zijn verpakt, bedraagt €0,80 per kilo.

Op 28 juni 2019 analyseerden de vertegenwoordigers van de organisaties Fruitimprese en Ascom en telers van Agripat en Apofruit Italia, Patfrut en Cico, gecoördineerd door CePa, de situatie op Europees niveau.

Ondanks het veranderende weer gaat de oogst van start met aardappelen van uitstekende kwaliteit.

"We zijn tevreden met wat we hebben bereikt dankzij de regionale raamovereenkomst, die belangrijke aspecten van de keten voor telers definieert en een extra garantie is voor de retailers. Alle leden hebben de GlobalGAP en de Grasp-certificeringen, die een verschil maken wanneer het gaat om presentatie en garantie voor de consument ", aldus deskundige Luciano Trentini.

"Deze overeenkomst beschermt aardappeltelers uit de regio Emilia Romagna en bovendien vindt het systeem het nuttig om de afzet te plannen met gewassen van hoge kwaliteit en de certificeringen."

Publicatiedatum: