Marokko en EU starten 'Euro-Marokkaans partnerschap voor gedeelde welvaart'.

Aan het einde van de 14e bijeenkomst van de Associatieraad Marokko-EU werd de start aangekondigd van het 'Euro-Marokkaans partnerschap voor gedeelde welvaart'.

Op donderdag 27 juni hebben Marokko en de Europese Unie hun vastbeslotenheid uitgesproken voor het geven van een ​​nieuwe "impuls aan hun strategische, multidimensionale en bevoorrechte relatie, die aansluit bij hun wederzijdse verwachtingen en de uitdagingen van de wereld van vandaag door een waar 'Euro-Marokkaans partnerschap voor gedeelde welvaart' te ontwikkelen."

De strategische partners maakten hun besluit bekend in een gezamenlijke politieke verklaring aan het einde van de 14e bijeenkomst van de Associatieraad Marokko-EU, die op donderdag 27 juni in Brussel werd gehouden.

"Het partnerschap tussen de EU en Marokko is meer dan ooit noodzakelijk als antwoord op dergelijke uitdagingen", staat in het document. Gedeelde opvattingen over tal van onderwerpen hebben het voor de Europese Unie en Marokko steeds beter mogelijk gemaakt om samen te werken aan de ontwikkeling van passende antwoorden op problemen in overeenstemming met de Agenda 2030 en de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling.

De verklaring benadrukte dat het partnerschap EU-Marokko gericht zal zijn op verdere verdieping van de bilaterale betrekkingen op basis van gemeenschappelijke ambities en de ontwikkeling van beide partijen. Het zal ook gericht zijn op het versterken van de regionale en Euro-Afrikaanse samenwerking en het ondersteunen van effectief multilateralisme.

De EU en Marokko hebben ook opnieuw bevestigd dat zij zich zullen inzetten om "een nieuw kader voor de betrekkingen te definiëren, een kader dat alomvattend en veerkrachtig is. “

Het 'Euro-Marokkaans partnerschap voor gedeelde welvaart' zal gebaseerd zijn op vier structurele gebieden: een gebied van convergentie van waarden, een gebied van economische convergentie en sociale cohesie, een gebied van gedeelde kennis, en een gebied van politiek overleg en versterkte samenwerking op het gebied van veiligheid.

Marokko's minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking, Nasser Bourita, en de Hoge Vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid van de EU, Federica Mogherini, zaten de 14e bijeenkomst van de Associatieraad Marokko-Europese Unie voor.

Bron: moroccoworldnews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven