Oeganda: telers rooien hun sinaasappelbomen omdat ze niet voor sap geschikt zijn

Onlangs gaf president Yoweri Museveni opdracht voor de bouw van de Soroti Fruit Factory in het dorp Aloet maar sinds vorige week rooien boze telers in de regio hun sinaasappelbomen omdat de directie van de Soroti Fruit Factory hun sinaasappelen weigert af te nemen omdat deze niet geschikt zouden zijn om tot sap verwerkt te worden. Dit zegt Julius Arugo, van het Public Affairs Centre. 

Volgens Arugo zijn de telers zo boos dat ze ook het welvaartsontwikkelingsproject van de regering afwijzen. De ambtenaar vertelt dat 60% van de sinaasappelen die in het gebied geteeld worden niet verwerkt kunnen worden in de fabriek, Hij voegt er zelfs aan toe dat er sinaasappelen uit Tanzania werden geïmporteerd om de fabriek op te starten. 

Lokale politici slagen er niet in telers te mobiliseren
Handelsminister Amelia Kyambadde geeft lokale politici de schuld omdat deze er niet in slagen om lokale telers te mobiliseren en goed te informeren over het fruit.

Eerder vertelde Charles Angina, coördinator van het project 'Operation Welath Creation' dat telers handsinaasappelen in plaats van perssinaasappelen hebben aangeplant toen zij vernamen dat er een fruitverwerkingsfabriek in de regio zou worden gebouwd. 

Bron : newvision.co.ug


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven