Aardbeiplukrobots zouden op korte termijn Wimbledon kunnen bedienen

Tijdens sportevenementen op Wimbledon zullen enthousiastelingen ongeveer elk jaar 34.000 kg aardbeien nuttigen. Over niet al te lange termijn zouden hun aardbeien door een kleine groep autonome robots geplukt kunnen zijn. Deze robots zijn in staat om in minder dan een week genoeg fruit te plukken voor de kampioenschappen.

De Rubion-bot werd ontwikkeld door Octinion, een onderzoeks- en ontwikkelingsbedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren van robotica-oplossingen voor de tuinbouw en elke vijf seconden rijpe aardbeien zonder beschadigen kan plukken en verpakken. Het apparaat kan per dag 360 kg leveren. Om voor Wimbledon te plukken, zouden 14 van deze robots nodig zijn. 

Een mens is in staat om per dag tot 50 kg te plukken. Maar menselijke plukkers hebben pauzes nodig, moeten bereid zijn voor weinig te werken en kunnen soms de verleiding om bessen te eten niet weerstaan. 

Tom Coen van Octinion: "Het plukken van zachtfruit met machines is altijd lastig geweest doordat ze gemakkelijk geplet kunnen worden en omdat de apparatuur moet kunnen onderscheiden of het fruit rijp of rot is. En dat kon tot nu toe nog niet."

"Rubion, onze autonome aardbeiplukrobot, is een nieuwe manier om hiermee om te gaan. Het apparaat is in verschillende opzichten te vergelijken met een mens: de robot plukt de meest verse rode bessen en beschadigt ze op geen enkele manier."

Bron: eandt.theiet.org

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven