Kleinfruitdag 2019: ‘Alternatieven voor beheersing onkruiden & opslag bij rode bes’

Woensdag 19 juni jongstleden vond de open dag voor kleinfruittelers plaats bij ‘Bloed Kleinfruit’ in Waverveen. Met diverse rondleidingen onder het hoofdthema: ‘duurzaam & vitaal telen’. De organisatie was in handen van de NFO en Vlamings BV. Er waren toelichtingen bij aanplanten rode bessen, frambozen en bramen door teeltadviseurs, toeleverende bedrijven en onderzoekers van Wageningen University & Research (WUR).  


Toelichting op ‘draadjes- of lintenmaaier’ door Peter Kuijlen van ZHE

Toelichting onderwerp: ‘Alternatieven voor beheersing onkruiden & opslag bij rode bes’ (Heino van Doornspeek, teeltadviseur kleinfruit bij Vlamings).

“Het vervallen van herbiciden zoals Amitrol, Basta en Finale zorgt voor een groot knelpunt bij de onkruid- en opslagbeheersing in houtig kleinfruit. Vooral bij rode bessen zal wortelopslag volgens Van Doornspeek in 2020 deels chemisch en deels mechanisch bestreden moeten gaan worden. Zijn advies: start met bodemherbiciden, rijd vervolgens enkele keren met de ‘draadjesmaaier’ (foto) en sluit het seizoen af met contactherbiciden zoals Quickdown. Tegen straatgras is dan nog wel een extra middel nodig," besluit hij.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven