Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Franse Omer-Decugis en Zoon verandert van naam en zet nieuw filiaal op

Omer-Decugis en Zoon staan aan het begin van een nieuwe stap in hun groei aan de hand van twee structurele hervormingen: de naam wordt gewijzigd in Groupe Omer-Decugis en een nieuw filiaal, OD Ressources, wordt opgericht om de kennis rond rijping en verpakking in Frankrijk verder door te geven

Omer-Decugis en Zoon, het moederbedrijf van de gelijknamige groep veranderde van naam in juni 2019. Omer-Decugis en Zoon werd in 1850 opgericht door Omer Decugis en wordt momenteel geleid door Louis-Omer Decugis en Vincent-Omer Degucis, respectievelijk de vijfde en zesde generatie van het familiebedrijf. In de loop van de tijd zijn ze uitgegroeid tot een internationale groep met drie filialen in Frankrijk (SIIM, Bratigny en OD Ressources) en hebben ze ook aandelen in Terrasol en Agroeden in Latijns-Amerika, Myner Exports LTD, Sodiplex, Vergers Du Nord en AOM in Afrika.

De naamswijziging, die enkele maanden na het in gebruik nemen van een industrieel gebouw van 12 000m² in het hartje van MIN de Rungis, doorgevoerd werd, laat zien dat de groep zich structureert in de buurt van zijn filialen, die als zelfstandige bedrijven kunnen functioneren. 'We hopen dat deze nieuwe identiteit de groep verenigt met al onze medewerkers  zowel in Frankrijk als in de andere werelddelen waar we aanwezig zijn', zegt Vincent Omer-Decugis.

Binnen deze context kondigt het bedrijf de oprichting aan van hun nieuwe filiaal OD Ressources dat gericht is op rijping en verpakking, een activiteit die zich sinds meerdere jaren sterk ontwikkelde.

'Met dit nieuwe filiaal creëert de groep een waar kenniscentrum rond hun unieke knowhow. De oprichting van OD Ressources zorgt ervoor  dat we bredere diensten aan kunnen bieden en nieuwe niches binnen de markt op kunnen zoeken', legt Eric Sillari, verantwoordelijk voor de oprichting, uit.

Deze dochteronderneming zal de specifieke kennis over bananen bestendigen om ze dan verfijnd en verbeterd toe te passen op mango's en andere tropisch fruit. Deze nieuwe structuur heeft als doel de expertise rond rijping, opslag en verpakking uit te bouwen.

Omer-Decugis

Omer-Decugis is een internationale groep binnen de agro-industrie. Hun activiteiten richten zich  voornamelijk op productie, import, rijping en afzet van verse groenten en fruit. Het familiebedrijf heeft zijn hoofdkantoor in het hartje van de internationale Markt van Parijs-Rungis. Het bedrijf telt 112 medewerkers en draaide in 2018  een omzet van €119 mln met een afzet van meer dan 111 ton groenten en fruit.

Meer info: 
Emeline Pasquier
Groupe Omer-Decugis
emeline@siim.net 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven