China: "Uienoogst lager dan vorig jaar"

Vorig jaar viel door het droge weer de Nederlandse uienteelt lager uit. Nederland is een van 's werelds grootste uienexporteurs, waardoor de structuur van de uienmarkt drastisch veranderde. Als gevolg richtten veel landen zich op andere uien producerende landen om aan hun vraag te voldoen. China was er een van. Veel bedrijven waren tevreden over de goede kwaliteit van de Chinese uien en het aantal orders bleef stijgen. Daardoor hopen Chinese bedrijven dit jaar aan meer exportmarkten te kunnen leveren. 

Cuncai Xue van Cuncai Farming and Trading in Jinxiang County: "De huidige marktprestatie van uien is beter dan in dezelfde periode van vorig jaar en de totale voorraad is dan ook bijna 60.000 ton minder. Toen werden de uien in Jinxiang in 680 opslagstations bewaard. Dit jaar zijn het er slechts 590."

Verse uien

"De belangrijkste reden voor de daling in de uienteelt is dat uientelers en handelaren niet in staat zijn geweest om de afgelopen drie jaar winst te maken, vooral in 2018, toen de kosten van de uienopslag niet gedekt konden worden en grote contractbedrijven aanzienlijk verlies leden. Wij richten ons vooral op het bewerken en exporteren van uien. Onze fabriek bewerkt momenteel gele uien uit Huludao. Dit jaar is de kwaliteit van de uien erg goed, vooral dankzij gestandaardiseerd management en meer geavanceerde planttechnieken."

Verse uien

"Onze uien worden voornamelijk aan Europa, het Midden-Oosten en Zuid-Afrika geleverd. We leveren uien naar behoefte van onze klanten. De afgelopen twee jaar zijn we begonnen geschilde uien in vacuümverpakking naar Europa te verladen. We richten ons op uien, knoflook, aardappelen en paprika's en we vragen bedrijven die interesse hebben in een samenwerking met ons contact op te nemen."

Bewerkte uien

Voor meer informatie:                                                                Jinxiang County Cuncai Farming Co., Ltd.      Contact: Cuncai Xue
Tel: +86 137 9378 9448
Website: www.jxxccnm.com   

Sales Contact: Nan Wang 
Sales Nummer: +86 157 6377 8693


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven