Marokko neemt haven Tanger Med 2 in Tangier in gebruik

Naar alle waarschijnlijkheid zal de haven Tanger Med 2 in Tangier binnenkort in gebruik worden genomen. Tanger Med 2 is een uitbreiding van Tanger Med, Afrika's grootste haven qua containercapaciteit, en heeft €1,1 mld gekost. 

Tanger Med 2 is de derde fase van de ontwikkeling van het havencomplex Tanger Med dat profiteert van haar gunstige ligging aan de Straat van Gibraltar. De haven, die 50 km ten westen van Tangier in het Noorden van Marokko is gelegen, omvat ook de haven Tanger Med 1, die sinds 2007 in gebruik is, evenals een grote passagiershaven. 

In mei 2010 werd aan de uitbreiding Tanger Med 2 begonnen, die de  containercapaciteit van Tanger Med met 6 mln TEU zal vergroten.

TC4 is in licentie gegeven aan APM Terminals, een internationaal containerhavenbedrijf dat haar hoofdkantoor in Nederland heeft. TC4 heeft een capaciteit van 5 mln TEU. Al ruim 50% van de Marokkaanse export vindt via de haven Tanger Med plaats. In 2018 verwerkte de haven voor €29 mld aan import- en exportproducten. 

 

Bron: moroccoworldnews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven