Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Van een gangpad met diepgevroren groenten tot een gebalanceerd elektriciteitsnetwerk

Britse supermarktvriezers zouden gebruikt kunnen worden om een virtuele batterij te creëren die helpt 's lands netwerk in balans te brengen. Dat was de conclusie van een onderzoek van het Grimsby Instituut, de universiteit van Lincoln, IMS Evolve en supermarktketen Tesco Stores. 

Het onderzoek betrof een prototype supermarkt waarmee getest werd of vriezers en koelkasten gebruikt zouden kunnen worden bij het toevoegen van nieuwe en periodieke technologieën zoals elektrische voertuigen en windturbines aan het net.  

De studie wees uit dat door gebruik te maken van algoritmes de stroom voor koelkasten tijdelijk onderbroken kon worden terwijl de gekoelde producten toch koud bleven, waarmee snelle energiepulsen in het elektriciteitsnetwerk teruggevoerd konden worden om gaten in de elektriciteitsfrequentie mee te vullen. Onderzoekers vonden dergelijke algoritmes. 

De studie wees uit dat als Tesco al z'n koelkasten en vriezers uit z'n 3.500 winkels zou aansluiten dit een virtuele batterij van 50 MW zou kunnen opleveren.

Professor Simon Pearson van het Lincoln Institute for Agri-food Technology (LIAT): “Momenteel gebruiken controlesystemen statische controletemperaturen. Dit project ontwikkelt algoritmes om op een dynamische manier koeltemperaturen te controleren. Integratie hiervan zou een nationale en internationale impact kunnen hebben en ons onderzoek heeft uitgewezen dat dit mogelijk is terwijl voedingskwaliteit en temperatuurgrenzen behouden kunnen blijven."

Bron: smart-energy.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven