Thailand: 41% van de AGF-monsters besmet

Het Thailand Pesticide Alert Network (ThaiPAN) verzamelde met lokale ambtenaren uit de gezondheidssector, telers en bewoners 286 samples van populair AGF uit winkels en van markten in Bangkok, Chiang Mai, Khon Kaen, Sa Kaeo, Yasothon, Chanthaburi, Ratchaburi en Songkhla voor toxicologische testen.

De monsters werden naar laboratoria in het VK gestuurd. Afgelopen week werd bekend dat bij 41% van de AGF-monsters besmettingen geconstateerd werden en dat het probleem in winkels groter was dan op markten. 

De meeste vervuiling werd gevonden in boerenkool, basilicum, peterselie, chilipepers en bloemkool. Gevaarlijke vervuiling werd gevonden in fruit bij mandarijnen, appelen, guave en druiven.

Onveilige niveaus                                                                              Onveilige besmettingsniveaus werden in 33,3% van het importfruit gevonden en in 48,7% van het lokale fruit. Onveilige besmetting werd gevonden in 44% van de monsters uit winkels en in 39% van de monsters van markten. 

De Bangkok Post legt uit dat het niveau van ernstige vervuiling iets gedaald was t.o.v. vorig jaar toen 46% van de monsters ernstig vervuild waren.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven