Bloemkoolkoffie enorm in trek tijdens tuinbouwevenement

Tijdens de Hort Connections Conference in Melbourne kon de AGF-sector kennismaken met bloemkool latte. De drank wordt bereid met 7 gram bloemkoolpoeder.

John Said,  directeur van Fresh Select, vertelde aan ABC Rural dat het idee ontleent is aan het CSIRO-project voor het maken van broccolikoffie, een eigenzinnige drank die eerder de internationale krantenkoppen haalde. "Broccoli latte was een geweldige manier om mensen bewust te maken van wat er allemaal mogelijk is. Persoonlijk vind ik bloemkool latte nog romiger omdat het de bittere smaak van de koffie een beetje opheft." 

Tijdens het evenement konden de barista's de vraag nauwelijks bijbenen en al gauw kwamen ze zonder bloemkoolpoeder te zitten. Dit is een goed teken," zei Said. 

Een vorig jaar verschenen rapport van CSIRO en Horticulture Innovation wees uit dat 51% van de volwassenen niet genoeg fruit eet, terwijl twee op de drie onvoldoende groenten binnenkrijgen. Said is van mening dat er voor de tuinbouwsector grote mogelijkheden liggen voor de afzet van groenten in poedervorm als toevoeging aan dranken en voedingsmiddelen. Deze zouden het voedingspatroon verbeteren en een manier zijn om voedselverspilling in de tuinbouwsector te verminderen. 

"De mogelijkheid om groentepoeders toe te voegen aan alledaagse producten kan een middel zijn om de groentenconsumptie te verhogen en gezonde voeding te bevorderen zonder dat mensen zich hier van bewust zijn," legt hij uit. "Als we 7 gram bloemkoolpoeder toevoegen aan onze latte, dan hebben we onze dagelijks aanbevolen portie groenten al binnen."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven