Mexicaanse avocadoprijzen blijven stijgen

De avocado staat op bijna de helft van alle Amerikaanse menu's en kan voor van alles gebruikt worden: van toast tot taco's en salades. De avocadoprijzen zullen blijven stijgen totdat Mexicaanse telers later deze zomer gaan oogsten.  

De prijs van Hass avocado's uit Michoacan steeg ongeveer 7% tot een record van € 29 voor een doos van 10 kg. AvoPrice, een platform dat realtime prijzen monitort, meldde vorige week een cijfer van meer dan € 4,50/kg voor avocado's die direct van de telers komen.

De markt is gestegen door stijgende handel en grensproblemen tussen de VS en Mexico, dat de grootste avocadoproducent en Amerika's belangrijkste leverancier is. Een kleine oogst in Californië zorgde er eveneens voor dat de prijzen hoog werden.

Teler Humberto Solorzano: "Er is een tekort. Het huidige seizoen loopt deze week op z'n eind en het nieuwe seizoen begint volgende week." Daarnaast ziet de bloesem er niet echt veelbelovend uit volgens Solorzano, die oprichter is van AvoPrice. Zonder contracten kan de avocadomarkt er behoorlijk ondoorzichtig uitzien. 

Volgens David Magana van Rabobank Californië blijft het aanbod tot midden juli behoorlijk krap. "We zullen de komende twee of drie weken hogere prijzen zien."

Bron: presstelegram.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven