Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"2018 was een seizoen met vele uitdagingen in binnen- en buitenland voor de aardappelsector"

Woensdag 26 juni had Agroplant haar jaarlijkse telersvergadering, dit jaar in Medemblik. "Oogst 2018 was wederom een seizoen met vele uitdagingen in binnen- en buitenland. Er waren grote verschillen in opbrengsten per ha. en kwaliteit in de diversen teeltgebieden in Nederland", aldus Agroplant. 

"Ondanks de mindere oogst hebben we toch onze vaste klanten hun gewenste volume kunnen leveren. Mede door de stemming in zowel de pootgoedmarkt als in de consumptiemarkt hebben wij goede prijzen kunnen vragen in zowel de vrije als de monopolie rassen", zegt het bedrijf. 

De gemiddelde uitbetalingsprijs van alle in poolverband geteelde rassen is:
Klasse A t/m S, 28/ 55 mm          => € 42,01
Klasse A t/m S, 55/ 65 mm          => € 26,23

Agroplant betaald voor de SPUNTA -E- 28/55, € 45,06, voor DESIREE -E- 28/55, € 43,93 en voor ACTRICE -E- 28/55, € 40,81. Deze prijzen zijn voor herfstlevering, basis los, schurftschaal 1,5, per 100 kg, excl vergoedingen en inhoudingen en ex BTW.

Voor oogst 2019 is het nog te vroeg om goede marktvoorspellingen te doen. "We zijn veel op reis geweest de afgelopen maanden en ook de komende periode zijn we weer regelmatig op pad om de meningen in het buitenland te polsen. Wij zien 2019 met optimisme tegemoet, er zullen ongetwijfeld wel weer wat hobbels genomen moeten worden maar dat hoort nu eenmaal bij de aardappelhandel", besluit Agroplant. 

Voor meer informatie:
Agroplant Holland
Almereweg 35 A
1671 ND Medemblik
022 541 217
info@agroplant.nl 
www.agroplant.nl 

Publicatiedatum: