Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

NO. 7 in China meerdere keren uitgeroepen als beste aardappel

Dit voorjaar tekende Hausong Seeds, een pootgoedteler uit Ulan Qab, een contract met de lokale overheid voor een geïntegreerd teelt- en marketingproject ten behoeve van lokale telers. 

Aardappelplanten tijdens de groeifase

Ulan Qab staat bekend als de 'aardappelhoofdstad' van China. Het koele klimaat in de regio is ideaal voor de pootaardappelteelt. Volgens officiële bronnen telt het aardappelareaal in Ulan Qab dit jaar 171.000 hectare. Dit jaar tekende Huasong Seeds een contract voor de levering van pootaardappelen voor 3.300 hectare en dit zal volgend jaar naar verwachting uitgebreid worden naar 13.200 hectare.

Teeltlocatie van Huasong No.7 pootaardappelen

“In het kader van dit project hebben we Huasong No.7 pootaardappelen aan lokale telers verkocht voor de prijs van €537 per ton. Telers ontvingen een subsidie van €127 per ton van de lokale overheid. Na de oogst betalen we €179 per ton voor het terugkopen van de aardappelen die we tegelijk vermarkten," vertelt Jie Liu, voorzitter van Huasong Seeds (Beijing). "De pootkosten bedragen op geïrrigeerd land ongeveer €4.785 per hectare en de oogst bedraagt 45 tot 52,2 ton per hectare. Op droog land is dit €2.865 per hectare met een opbrengst van 30 tot 37,5 ton per hectare. Het areaal in Ulan Qab is ongelijk verdeeld. Doorgaans kunnen er gemiddeld 37,5 ton aardappelen per hectare worden teruggekocht. Het komt er in de praktijk op neer dat telers na het seizoen zo'n €1.917 per hectare verdienen."

Huasong No.7 pootaardappelen

De NO. 7 aardappel van Huasong Seeds is een ovaal ras dat hoge opbrengsten oplevert. De aardappel heeft een bijzonder rijke en romige smaak. In 2014 werd het ras in 20 Chinese provincies  uitgeroepen tot de best smakende aardappel. De aardappelen bevinden zich momenteel nog in de groeifase. Telers zijn echter zeer tevreden over de ontwikkeling. Huasong Seeds heeft nog geen raming voor het seizoen opgesteld. FreshPlaza zal hier later meer over publiceren. 

Aardappelproducten

Huasong Seeds is één van de grootste pootgoedtelers in China. Het bedrijf richt zich op het ontwikkelen van aardappelrassen en heeft de laatste jaren meer dan tien nieuwe rassen ontwikkeld in de serie Huasong. Huasong beschikt over een areaal van 131.000 hectare, verspreid over heel het land en werkt met 3.000 partners in 26 provincies samen. "Heerlijke aardappelen maken meer mensen blij!", luidt de slogan van het bedrijf. 

 

 

Contact: Wei Wei
Company: Huasong Seeds (Beijing) Co., Ltd.
Tel: +86 010-68107066
Email: hs@sinopotato.com 
Website: http://www.sinopotato.com/ 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven