Kwaliteit Chinese honingpomelo's aanzienlijk verbeterd

Vorig jaar was de afzet van pomelo's niet optimaal als gevolg van overaanbod. Bovendien waren de maten van het fruit te groot voor de exportmarkt waardoor veel telers met een grote hoeveelheid onverkocht fruit achterbleven. 

Dit seizoen hoopt Pufa Agricultural Resources pomelotelers te helpen bij de afzet van hun fruit. Ook biedt het bedrijf ondersteuning op het gebied van teeltmethoden om de kwaliteit en opbrengsten te verhogen. 

Mo, algemeen directeur van Pufa Agricultural Resources: "De oogst, die op 10.500 ton wordt geraamd, is verdubbeld ten opzichte van die van 5.000 ton van vorig jaar. Ook zijn de maten meer uniform dan vorig seizoen waardoor het verhandelbaar percentage hoger zal liggen. Deze verbeteringen zijn te danken aan het feit dat telers het belang van het aanbrengen van beschermende zakken over het fruit in zijn gaan zien. Onder onze begeleiding zijn ze begonnen met het aanbrengen van deze zakken om beschadigingen en residuen te voorkomen."


Mo geeft ook een verklaring voor sterke productiestijging van dit jaar. "Enerzijds is deze te danken aan de frequente bezoeken van de deskundigen van ons bedrijf aan boomgaarden, waar zij telers teelttechnieken bijbrachten. Anderzijds is het zo dat pomelo's na drie jaar productief worden. Vorig jaar was het drie jaar geleden dat de bomen geplant werden en het eerste jaar dat ze fruit droegen. Nu bereiken de bomen hun volledige productiepotentieel. Dankzij deze twee factoren zijn de opbrengsten aanzienlijk groter dit jaar."
“Onze Sanhong honingpomelo's worden in Wuxuan in Laibin geteeld. Het totale areaal bedraagt ongeveer 1.056 hectare. Het fruit is vanaf september verkrijgbaar. De pomelo's wegen gemiddeld zo'n twee kilo per stuk en zijn sappig met een uitgebalanceerde zoetzure smaak. Het fruit verschijnt vlak voor het Midherfstfestival op de markt, wat hen  een ideaal geschenk voor deze feestdag maakt. Vorig jaar was er een gebrek aan effectieve afzetkanalen waardoor veel fruit onverkocht bleef. Dankzij onze inspanningen hopen we dit jaar op een soepele afzet voor onze telers."

 

Contact: Mo
Company: Pufa Agricultural Resources Co., Ltd.
Phone: +86 137 3732 9820

Contact: Yi
Phone: +86 18877308149


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven