'Tsunami' van avocado's op Australische markt verwacht

Nu steeds meer boomgaarden productief worden, staat Australië de komende jaren een 'tsunami' van avocado's te wachten. David Goodfellow, directeur van de coöperatie AustOn, zegt dat ruim de helft van de avocadobomen in Australië minder dan vijf jaar oud is. Het ziet er dus naar uit dat de prijzen fors zullen dalen zodra deze avocado's de markt overspoelen. Goodfellow voegt eraan toe dat het drukken van de productiekosten essentieel is, wil de sector overleven. 

AustOn is de Australische tak van het Ontario Teachers Pension Fund uit Canada en teelt jaarlijks zo'n 7.500 ton avocado's. Dit komt neer op 10% van de totale Australische productie. De coöperatie heeft ook 2.600 hectare amandelbomen aangeplant, waarvan de oogst 7.000 ton bedraagt. 

John Tyas van Avocados Australia vertelt dat het grote aantal avocado's dat de markt de komende jaren zal bereiken, de sector onder druk zal zetten. Avocados Australia verwacht dat haar productie dit seizoen met 9% zal groeien naar 95.000 ton. 

Tyas laat ook weten dat in West-Australië en Nieuw-Zeeland, dat een belangrijke leverancier is, de oogst waarschijnlijk het grootst zal zijn. Hij vertelt verder dat er op de binnenlandse markt nog altijd ruimte is voor groei. Zo'n 70% van de huishoudens koopt avocado's. Hij voegt er wel aan toe dat de sector exportmarkten moet ontwikkelen om haar overtollige productie in de toekomst af te kunnen zetten.

 

Bron: weeklytimesnow.com.au


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven