Richard Strijbis, Tovano: "Voor elke noot een klant"

"Warm weer zorgt niet voor hoofdbrekens in notenhandel, exploderende pijnboompittenmarkt wel"

Tholen - Het warme weer zorgt in de notenhandel niet direct voor hoofdbrekens. "We verkopen misschien wat minder gedroogde zuidvruchten en dadels, maar mensen nemen wel meer walnootjes en pijnboompitjes mee voor in de salade", vertelt Richard Strijbis van Tovano uit Maasdijk.

De notenhandelaar ontving afgelopen dagen de eerste nieuwe oogst handgekraakte walnoten uit Chili. "Doordat ze met de hand gekraakt worden, zijn ze deukvrij en blijven ze goed intact", aldus Richard. "Voor ons wordt dit een steeds groter product. Deze handgekraakte noten zijn, ook qua presentatie, echt top of the bill. Dit zijn bijvoorbeeld de noten die je op een bonbon tegenkomt", aldus Richard.

"Maar aan deze handgekraakte noten zit uiteraard wel een prijskaartje. Maar omdat we twee soorten uit de Verenigde Staten, drie soorten uit Oost-Europa en vier soorten uit Chili aanbieden, kunnen we elke klant een walnoot aanbieden die bij hem past. Zo hebben we dezelfde walnoten uit Chili ook machinegekraakt. Dat is wel te zien aan het uiterlijk van de noot, maar dat maakt ze ook een stuk goedkoper", vertelt Richard.

Tot slot brengt ook het kleine pijnboompitje een hoop teweeg op de markt. "Een pijnpuntje", lacht Richard. "Een kleine oogst en grote vraag resulteert in een exploderende markt. We zien nog altijd dagelijkse prijsstijgingen en het einde is helaas nog niet in zicht. Gelukkig hebben we voor de zomer voldoende alternatieven. Zo bieden we naast de nieuwe oogst walnoten ook prachtige Medjoul-dadels en onze nieuwe powermix met papaya aan."

Voor meer informatie:
Richard Strijbis
Tovano
Transportweg 47
4676 LM Maasdijk
Tel.: (0174) 52 83 33
Fax: (0174) 52 80 01
richard@tovano.nl 
www.tovano.nl

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven