Jos van Vugt: "Afgelopen dagen extreem druk"

Kerstdrukte in zomerhitte bij groentespeciaalzaak

Tholen - Voor Nederlandse begrippen was het de afgelopen dagen flink warm. Voor Jos van Vugt van De Vitaminentuin in Vlijmen mag dat voorlopig zo blijven. "Het is hier een gekkenhuis geweest. Het adagium 'vrouwen bloot, handel dood' gaat bij ons zeker niet op. Maandag was het zelfs extreem druk, gisteren was het gewoon goed. De dames in de winkel zeiden dat het leek alsof het Kerst was."

Jos probeert dan ook goed in te spelen op de warme omstandigheden. "Vooral door voldoende salades en fruit voorradig te hebben. In de presentatie benadrukken we het zomerfruit zoals meloenen, perziken en nectarines. Ook salades gaan als zoete broodjes over de toonbank. Met name 's morgens is het erg druk. Mensen komen vroeg hun spullen halen. 's Middags tussen 14.00 en 17.00 uur is het rustig en daarna komen veel mensen terug voor een makkelijke maaltijd."

"Vorig jaar hadden we natuurlijk al vier à vijf weken zulk weer en toen hadden we ook een topzomer. Nu lopen we daar qua omzet wel iets op achter", constateert Jos, die ook de horecabedrijven in de buurt van verse groenten, fruit en salades voorziet. "Maar de drukte geldt voor de horeca niet, daarvoor was het de afgelopen dagen gewoon te warm en mijn horecaklanten hoor ik dan ook eerder mopperen. Mensen moeten op het terras naast een drankje ook nog zin hebben om iets te eten en die lust ontbreekt bij deze hoge temperaturen."

Slaatjes en koude dagschotels
Ook in België liepen de temperaturen de afgelopen dagen hoog op en Lizzy's Nieuwe Oogst uit Westerlo heeft het 300% drukker dan normaal. "Het is voorbije dagen zo ontzettend druk geweest, dat we het bijna niet kunnen geloven. Het is echt rennen en vliegen door de winkel om iedereen te kunnen helpen. Voornamelijk de koude schotels en slaatjes doen het heel erg goed. Met dit warme weer heeft niemand zin om lang in de keuken te staan."

Het assortiment slaatjes, schotels en sappen bij Lizzy's Nieuwe OogstMarkt
Bij Henk & Nadia Groenten en Fruit op de markt loopt het ook storm. "We zijn al van 7 uur open en zelfs op dat tijdstip is het al druk. De koude schotels doen het erg goed met dit weer, maar zeker ook het zomerfruit verkoopt erg goed. Aardbeien, kersen, watermeloenen en perziken zijn niet aan te slepen. Qua groenten zijn komkommer, paprika's en tomaten momenteel erg gewild", aldus Henk. 


Henk en Nadia

Voor meer informatie:
AGF Jos van Vugt / De Vitaminentuin
Oliemaat 8
5251 AG VLIJMEN
T: 073-5117297
F: 073-5183939
info@versishetlekkerst.nl
www.versishetlekkerst.nl
www.agfjosvanvugt.nl

Lizzy's Nieuwe Oogst 
De Merodedreef 151-153
2260 Westerlo - België
Tel 014/54 53 44
info@lizzysnieuweoogst.be 
www.lizzysnieuweoogst.be  

Henk & Nadia Groenten en Fruit
+32(0)486 57 90 06
henknadia@skynet.be 
www.henknadia.wexsite.com 

 

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven