Enrique Azcárate, van Envapack:

Spanje: "Blauwe bessenkoorts neemt af, investering in kwaliteit nodig"

Als gevolg van de daling van de blauwe bessenprijzen beperken sommige bedrijven hun investeringen. De beste optie is echter om in te zetten op fruit van topkwaliteit: een stevige blauwe bes met een optimale hardheid en een intacte bloei.

"Deze eigenschappen kunnen slechts op twee manieren bereikt worden: met handmatige verwerking en verpakking (met hoge arbeidskosten) of met automatisering met lineaire multiheads" legt Enrique Azcárate, directeur van Envapack, uit. Envapack is een ingenieursbedrijf dat is gespecialiseerd in het ontwerp en de vervaardiging van verpakkingsmachines voor blauwe bessen.


Multiformat lineaire weger E4000

“De beste kwaliteit wordt bereikt met handmatige verpakking en alleen een lineair systeem kan dat vervangen", legt Enrique Azcárate uit.

"Telers zijn meer gericht op kwaliteit en daarom moeten ze ervoor zorgen dat hun blauwe bessen zo min mogelijk gekneusd worden in de multihead weger", aldus de directeur van Envapack.

"Met de multihead lineaire 'SOLO 1 CAÍDA' machines wordt het fruit snel en nauwkeurig, en, als belangrijkste, zonder onnodige schokken of wrijvingen die het fruit beschadigen, verpakt. Verder maakt de veelzijdigheid van de verpakkingsmachines het mogelijk om ze aan te passen aan elke type verpakking", vervolgt hij.

Turnkey-project

“Tijdsbesparing, gemakkelijk onderhoud en eenvoudige reiniging zijn factoren die het mogelijk maken om efficiënt te werken en te besparen in dagelijkse onderhoudskosten ten opzichte van andere multihead machines", voegt Enrique Azcárate toe.

Envapack heeft in drie jaar tijd zijn afzet verviervoudigd en zijn faciliteiten van 150 naar 1.500 vierkante meter uitgebreid. De apparatuur van het bedrijf, die voor 100% in Spanje geproduceerd wordt, vanaf de reserveonderdelen tot aan de software, wordt nu ook geëxporteerd naar Italië, Peru, Chili, etc.

Volgens Enrique Azcárate biedt het inzetten op de kwaliteit van een 100% Spaans en eigen product garanties. "De nabijheid bij de klant, de kwaliteit en de herkomst van het product maken het mogelijk om een essentiële toegevoegde waarde te bieden: een persoonlijke klantenservice en een snelle oplossing van eventuele technische problemen".

"Nu de blauwebessenkoorts begint af te nemen, hebben sommige bedrijven de neiging om te stoppen met investeren. In feite is echter het tegenoverstelde nodig: de enige manier om winst te maken in deze sector is het inzetten op innovatie en het kwalitatief sterke 'SOLO 1 CAÍDA' geautomatiseerde verpakkingsproces", voegt de directeur toe.

"Ook de tijdsbesparing en de veelzijdigheid van de machines maken het mogelijk om meer winst te maken", stelt Azcárate. "Daarom zijn talloze telers die op dit moment gebruik maken van andere, agressievere multihead machines voor het verpakkingsproces, geïnteresseerd in onze lineaire multihead machines", besluit hij.

 

Meer informatie:
Envapack
Alcalá X cuatro, Nave 6
Alcalá de Guadaira (Sevilla) 
T: +34954911475 
info@envapackenvasadoras.com
envapackenvasadoras.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven