Noord-Europese markten willen perfecte Italiaanse citroenen

Het distributiecentrum van La Costiera  in Fondi wordt beheerd door de gebroeders Vinaccia. Het geurig aroma van verse citroenen is duidelijk aanwezig. De hele dag door is het een komen en gaan van vrachtwagens.

Dag en nacht worden er citroenen aangeleverd, voornamelijk uit Italië (Sorrento en Sicilië), hoewel er soms Spaanse gewassen verschijnen.

In het distributiecentrum worden citroenen gewassen, geborsteld en gesorteerd. Het personeel sorteert het citrus  en plaatst ze in kisten van plastic, karton of hout.

"Wij verwerken verse citroenen, met of zonder bladeren, en deze zijn voornamelijk bestemd voor de Italiaanse en buitenlandse retail. Noord-Europa vereist over het algemeen citrus dat perfect is en deze markten zijn tevreden met de geur en smaak van de Italiaanse citroenen", zegt Ferdinando Vinaccia.

"We werken heel hard, maar hebben te maken met verschillende problemen, die deels te wijten zijn aan het klimaat en deels matige consumptie in deze periode. De situatie is beter voor Verdello citroenen."

"De prijzen zijn de afgelopen drie à vier jaar positief geweest, maar nu is alles veranderd doordat de prijzen met 30-40% zijn gedaald in vergelijking met 2018. Om een goede teelt te verkrijgen, moet men de natuurlijke cyclus van planten volgen, de citroenen oogsten wanneer deze rijp zijn, het gebruik van bestrijdingsmiddelen verminderen en kiezen voor rationele agronomische technieken. Ik wil telers op het hart drukken om niet te veel op de prijs te focussen, maar juist op de kwaliteit."

Voor meer informatie:
La Costiera
Via Pantanello, II tr. dx - Zona Industriale
04022 Fondi (LT) - Italië
Tel: (+39) 0771 531807
Email: limonilacostiera@gmail.com
Web: www.la-costiera.com  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven