Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Franse Orangered-abrikozen komen nu in grotere hoeveelheden op de markt"

Het zachtfruitseizoen van dit jaar komt momenteel langzaam maar goed op gang. Na het officiële seizoenseinde bij de asperges richt men zich nu geleidelijk aan op andere exclusieve producten, weet Erdal Dogan, eigenaar van FruechteKick, gevestigd op de Großmarkt Keulen. "De afzet van Duitse aardbeien wordt eveneens zwakker en de aardbeienprijs ligt dit jaar aanzienlijk hoger dan afgelopen jaar. Duitse kersen zijn daarentegen momenteel erg sterk op de markt vertegenwoordigd en we merken al dat de passende maten nu in grotere hoeveelheden op de markt komen.“


Links: abrikozen van het Franse merk JMB Fruits.
Rechts: verse kersen uit de regio Koblenz.

Passende vruchtgrootte makkelijker verkrijgbaar
De ervaren fruithandelaar neemt zijn kersen voornamelijk uit de regio Koblenz af. "De telers staan circa tien dagen vroeger aan de start met de juiste vruchtgrootte vergeleken bij het Rhein-Ruhrgebied“, vertelt Erdal, die overwegend aan gespecialiseerde retailers in een straal van 60 km levert.


Erdal Dogan levert enkele merken exclusief aan de Großmarkt Keulen. Naast Frans steenfruit van JMB Fruits levert hij gedurende het gehele aspergeseizoen exclusief 'Walbecker Spargel'. Op de foto toont een medewerker de mooie kersen uit de regio Koblenz.

Orangered abrikozen
Kersen zijn echter niet het enige topproduct van het bedrijf, benadrukt Erdal. Het bedrijf vertegenwoordigt het Franse merk JMB Fruits exclusief op de Großmarkt Keulen. "Circa twee weken geleden hebben we de eerste abrikozen uit Franse teelt binnengekregen. Nu komen langzaam aan de betere rassen zoals Orangered in de handel. De afzet zou nog iets beter kunnen zijn, we zien echter dat de mensen niet echt meer in koopstemming zijn. Met een kiloprijs van 3,00-3,20 euro in de verkoop zijn we erg tevreden.“

Voor meer informatie:
FruechteKick GmbH
Inh. Erdal Dogan
Marktstraße 10
Stand 12/14
50968 Köln (Großmarkt)
Tel. Nr.: 0049 (0) 221 93 47 88 0 (Zentrale)
Fax Nr.: 0049 (0) 221 93 47 88 6
E-mail: info@fruechtekick.de 
www.fruechtekick.de 

Publicatiedatum: