"Complete sorteer- en verpakkingsoplossingen voor alle bessen"

"Wij willen onze klanten een complete oplossing voor IQF-bessen bieden – van het wassen na aankomst in de installatie tot aan de verpakking", zegt Daniel Ghadiri van ProexFood LLC. "Wanneer we een aanvraag krijgen, gebruiken we foto's en monsters om precies te kunnen zien aan welke eisen onze machines, afhankelijk van het product, moeten voldoen."

Over het algemeen begint het proces met een reiniging, die van bes tot bes kan verschillen, aldus de deskundige. Als voorbeeld noemt hij blauwe bessen: met een soort ventilator kunnen vreemde deeltjes verwijderd worden. Deze stap kan echter ook gebruikt worden om bessen op gewicht te sorteren - afhankelijk van de ijking van de installatie. Bovendien is er ook een stap waarbij de bessen geboend moeten worden: "Dat heeft twee verschillende doelen: aan de ene kant worden er zo mogelijk blaadjes verwijderd, aan de andere kant verbetert deze stap de nauwkeurigheid van het optische sorteren, wat in de volgende stap gebeurt. Maar natuurlijk ziet het product er hierdoor uiteindelijk ook gewoon mooier uit."

Voor de optische sortering integreert ProexFood oplossingen van andere bedrijven: "Wij bieden zelf geen systemen voor de optische sortering aan, maar werken echter nauw samen met onze partners om onze klanten de beste mogelijkheden te bieden." Na de sortering volgt er een lopende band voor de manuele inspectie om er werkelijk zeker van te kunnen zijn dat het product optimaal bij de consument komt. "Afhankelijk van de wens van de klant kunnen de bessen daarna verpakt worden. Sommige bedrijven sturen de producten in grootverpakkingen verder naar speciale verpakkers, anderen verpakken de bessen reeds zelf in hun eindverpakking. Wij kunnen op beiden ingaan."

De processen variëren tussen de verschillende bessen: "Het boenen van de bessen is natuurlijk meer geschikt voor bessen met een gladde schil, zoals blauwe bessen. Frambozen daarentegen zijn erg kwetsbaar, die worden voor de inspectie en sortering diepgevroren. Zo kan de structuur beter behouden blijven."

"Er zijn niet bijzonder veel bedrijven die echte complete oplossingen uit één hand bieden, zo willen we ons van de concurrentie onderscheiden. We hechten bijzonder veel waarde op turn-key installaties. In de VS hebben we inmiddels zelfs projecten waarbij we zelfs het gebouw ontwerpen waarin onze machines moeten komen te staan", vertelt Daniel. "Wij ontwerpen het concept en onze partners uit de bouwindustrie houden zich bezig met de constructie." Momenteel is deze service echter alleen in de VS een optie.

De complete oplossingen zijn voor een groot aantal bessen geschikt, waaronder blauwe bessen, veenbessen, duindoornbessen, cranberry's, vlierbessen, lijsterbessen, rode bessen en aroniabessen.

ProexFood is inmiddels wereldwijd in veel landen vertegenwoordigd. Bedrijven in de VS, Australië en heel Europa, waaronder landen als Hongarije, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Nederland en Zwitserland, maken gebruik van de verwerkings- en verpakkingslijnen van het bedrijf. Deze bedrijven worden ondersteund door een uitgebreid netwerk aan medewerkers van ProexFood LLC in verschillende landen en door medewerkers op de kantoren in Düsseldorf, Chicago en Milwaukee.

Voor meer informatie:
Daniel Ghadiri (Europe, Middle East, Asia) 
ProexFood LLC
Tel: +49 151 57881362
E-mail: dan@proexfood.com  

Ross Lund (North and South America, Australia) 
Tel: +1 (262) 215-5991
E-mail: rosslund@proexfood.com  

Website: www.proexfood.com  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven