Nieuwe serie van 100% plantaardige pasta's

Bonduelle lanceert haar nieuwe lijn Bonduelle Veggie, die bestaat uit pasta's en pepita's bereid met 100% groenten en peulvruchten. Ieder product combineert de smaak van groenten en de vullende eigenschap van peulvruchten en is de basis voor een snel en eenvoudig te bereiden, maar toch gezonde, maaltijd. Met de lancering van deze Veggie- lijn, wil Bonduelle de consumptie van groenten bevorderen. 

De Veggie lijn van Bonduelle ligt vanaf april in de schappen van de supermarktketen Carrefour en bestaat uit 5 verschillende producten: fusili van kikkererwten en mais (250 gr), penne van linzen en wortel (250 gr), rigatoni van erwten en pompoen (250 gr), pepita's van linzen en wortel (300 gr) en pepita's van erwten en pompoen (300 gr).

Het bedrijf levert zo haar bijdrage aan het bevorderen van gezonde voeding. Volgens gegevens van de Spaanse Voedingsfederatie  is de consumptie van groenten in Spanje drastisch gedaald. In 2018 werd er 40,4 % minder groenten gegeten dan in 1964. De huidige consumptie bedraagt 269 gram per persoon per dag, terwijl de aanbevolen hoeveelheid 400 gram bedraagt, wat een probleem is voor het handhaven van  een evenwichtig voedingspatroon. 

Bron:revistaaral.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven