Italië: oogst goji-bessen van start

"De oogst van onze goji-bessen is officieel begonnen. Dit is ons tweede seizoen en we verwachten een toename van de hoeveelheden. Momenteel blijft dit nog wat achter, maar in de komende dagen zal dit aantrekken en over ongeveer 20 dagen verwachten we de piek." Dat zegt Dario De Lisi, verkoopmanager van Masseria Fruttirossi in Apulië.

"Dit jaar hebben we nog eens 4 hectare geplant, waardoor we nu een totale oppervlakte van ongeveer 15 hectare hebben. De productieve kalender voor de goji-bes loopt meestal vanaf de tweede helft van juni tot half september. Dit jaar werd de oogst, vanwege de abnormale klimatologische omstandigheden in de lente, meer dan 10 dagen uitgesteld. Op dit moment zijn onze gewassen gezond, de bloei is continu en het klimaat ideaal. Deze omstandigheden stellen ons in staat om een constante oogst te hebben."

"Het drogen van de bessen zal volgende week beginnen. Voorlopig is de oogst bestemd om te worden afgezet als een verse bes.
We beginnen direct met promoties met de detailhandel, die de marketing toevertrouwt aan het kantoor van B & B Frutta in Bussolengo (Verona). Wij bieden onze verse goji-bessen aan in bakjes van 80g en de gedroogde bessen zijn verpakt in twee verschillende maten: bakjes van 40 en 120 gram. We zien ook dat er interesse is vanuit de horeca."

"Goji-bessen zijn een nicheproduct, maar tegelijkertijd relatief nieuw voor nationale markten. In feite zijn deze bessen al enkele jaren bekend op Italiaanse markten, maar alleen in de gedroogde variant, die uit het buitenland komt. Vanwege het dubieuze agronomische beheer en de aanwezigheid van reststoffen die niet zijn toegestaan, hebben we de afgelopen jaren vaak klachten gezien en we hebben ook gezien hoe het door de markten werd afgestoten. Het gebrek aan garantie voor de gezondheid en de herkomst van geïmporteerde goji-bessen heeft in de loop van de tijd de belangstelling voor dit fruit verminderd. Door onze Italiaanse teelt willen we de interesse in deze bes opnieuw doen opleven."

"De goji-bes heeft een houdbaarheid van ongeveer 7 dagen en vereist een intensieve arbeid."

"We zijn van plan in de nabije toekomt goji-bessen te gebruiken als ingrediënt voor het maken van sappen, in overeenstemming met wat er al gebeurt voor onze 100% granaatappelsap. Deze worden op de markt gebracht onder het merk Lome Super Fruit."

Voor meer informatie:
Masseria Fruttirossi Lome Super Fruit
C.da Terzo Dieci snc
74011 Castellaneta - Taranto - Italië
Tel: (+39) 099 9647688
Email: info@lomesuperfruit.com 
Web: lomesuperfruit.com    

B&B Frutta Srl
Via Cà di Capri, 107
37012 Bussolengo (VR)
Tel.: (+39) 045.6717639
Email: info@beb-frutta.com
Web: beb-frutta.com

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven