Caulipower introduceert kipnuggets gepaneerd met bloemkool

Het Californische Caulipower, producent van diepgevroren bloemkoolpizza's, -tortilla's en SweetPotaToast, brengt dit najaar diepgevroren kipstukjes op de markt. Het bedrijf laat weten dat het nieuwe product gebakken en niet gefrituurd is.  

Het merk is sinds 2017 terug te vinden in het vriesvak van retailers als Whole Foods, Walmart en Kroger. Hoewel het bedrijf haar bloemkoolpizza's belegt met producten als pepperoni is dit het eerste vleesgerichte product van Caulipower. 

Het bedrijf laat weten dat de Amerikaanse markt voor gepaneerde kipstukjes en -nuggets €1 mld waard is. Het is een druk marktsegment. Vorige week nog introduceerde Perdue haar eigen groente-kipnuggets, die bestaan uit kippenvlees en groenten. Caulipower gebruikt bloemkool alleen voor het paneren van de kip. 

Caulipower wil zich met dit product onderscheiden door het verantwoorde karakter ervan te promoten. De kipstukjes worden gebakken, bevatten geen verzadigd vet en bevatten weinig calorieën. De voedingswaarde in combinatie met de herkomst van het kippenvlees zouden weleens aan kunnen spreken bij de groeiende groep gezondheids- en milieubewuste consumenten. 

Hoewel fooddive.com beweert dat Caulipower met de diepgevroren, gepaneerde kipstukjes een geheel nieuwe weg inslaat, zegt het ook dat het bedrijf met haar producten inspeelt op drukbezette consumenten die op zoek zijn naar snelle en gebruiksvriendelijke maaltijdoplossingen die verantwoorde ingrediënten bevatten. Als het nieuwe product een succes blijkt te zijn, dan zal het bedrijf mogelijk nog meer gepaneerde producten op de markt brengen.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven