Horizontale bewerkingslijn voor IQF asperges

Het consumeren van diepgevroren asperges wordt steeds populairder nu consumenten hun eetgewoonten drastisch hebben veranderd tijdens de afgelopen 10 jaar. Volgens Kerry Hultin van OctoFrost kan het transport van diepgevroren asperges een uitdaging zijn. "We zien een toename in gemaksproducten en de beschikbaarheid van diepgevroren voeding, wat geleid heeft tot de consumptie van diepgevroren groenten. Daarnaast is het transport van verse asperges over een langere afstand een risico vanwege verlies van voedingswaarde, smaak en aroma. Het alternatief van het IQF-vriezen van de asperges is een goede oplossing, omdat de voedingswaarde en het aroma ingesloten worden, terwijl het uiterlijk bewaard blijft."

IQF-vriezen van asperges is niet gemakkelijk. Er zitten heel wat uitdagende kanten aan. "Een gebruikelijke en belangrijke uitdaging is om de toppen van de asperges in goede conditie te houden. De toppen zijn broos en kunnen gemakkelijk beschadigd worden tijdens het bewerkingsproces. Dit kan toegeschreven worden aan het feit dat de blancheur, koeler en vriezer niet op een horizontaal niveau gecreëerd zijn. Als de producten van de ene band op de andere vallen, kan het verschil in hoogte schade veroorzaken wat neerkomt op een lagere afzetprijs en een afname van de winst voor bewerkers."

Het beste eindproduct en optimale winst behalen begint met het gebruik van de juiste apparatuur om het product te bewerken. OctoFrost heeft de enige horizontale bewerkingslijn voor IQF asperges op de markt. "De OctoFrost hele aspergebewerkingslijn bestaat uit een IF blancheur, IF koeler en IQF tunnelvriezer. Door het feit dat de lijn compleet horizontaal is liggen de asperges tijdens het hele proces stil en vallen ze niet van het ene niveau naar het andere. Ze komen de vriezer precies zo uit als ze de blancheur ingingen. Dit betekent dat de toppen van de asperges veilig zijn tegen schade en dat er geen waarde van het product verloren gaat. We hebben momenteel de enige horizontale bewerkingslijn voor IQF asperges op de markt. Handelaren hebben ons verteld dat ze geen probleem hebben met het betalen van 5 tot 30% meer voor klasse 1 IQF producten."

Volgens Kerry heeft de IQF asperge een zonnige toekomst. "De trend naar diepgevroren asperges groeit nu consumenten meer bekend raken met gezonde diepgevroren producten. Net als bij andere producten zal de vraag naar klasse 1 materiaal toenemen. De OctoFrost IQF aspergebewerkingslijn garandeert die klasse 1 kwaliteit van het eindproduct dat op zijn beurt nieuwe mogelijkheden zal bieden en een groei voor elk voedingsbewerkingsbedrijf."

Voor meer informatie:
Kerry Hultin
OctoFrost Group
Tel: +46 (0) 73 518 8652
Kerry.Hultin@octofrost.com  
www.octofrost.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven