Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Halfjaarlijks rapport USDA

Sterke groei Zuid-Afrikaanse export easypeelers en citroenen

De teelt en export van easypeelers, citroenen en limes zal naar verwachting ook in het jaar 2018-2019 een sterke toename doormaken dankzij de groei van het areaal, het feit dat jonge boomgaarden volledig productief worden en het verbeterde waterbeheer in het land. De sterke groei van de tariefvrije export van citrus naar de Verenigde Staten in het kader van de African Growth Opportunity ACT (AGOA) zal aanhouden. 

Sinaasappelen: Areaalgroei, beter waterbeheer 
De productie van sinaasappelen zal in 2018-2019 naar verwachting met 3% groeien naar 1,6 mln ton, ten opzichte van 1,5 mln in 2017-2018. Dit is te danken aan de groei van het areaal,  het feit dat telers hun waterbeheer verbeterd hebben en de omschakeling naar productieve en late rassen. 

Dit wordt in sommige teeltgebieden deels tenietgedaan door de droge omstandigheden, kleinere maten en hagelschade. Limpopo is met 49% van het totale areaal het grootste sinaasappelteeltgebied, gevolgd door de Oostkaap (25%), Westkaap (15%), Mpumalanga (8%), KwaZulu Natal (1%) en North West Province (1%). Op ongeveer 61% van het totale areaal worden Valencia's geteeld, op de overige 39% worden Navels geteeld. Midnight is het meest geteelde ras, met 22% van het totale areaal, gevolgd door het ras Valencia Late (12%), Delta (11%), Palmer (8%), Turkije (7%), Bennie (6%), Bahianinha (5%) en Cambria (95%?).

Het sinaasappelareaal zal in 2018-2019 met 2% groeien van 44.000 naar 45.000 hectare. Dit is te danken aan de groei van het areaal van pitloze rassen. De toename zal gedeeltelijk gecompenseerd worden door de omschakeling van de sector van sinaasappelen naar easypeelers in de Westkaap en Limpopo. In figuur 3 wordt de ontwikkeling van het sinaasappelareaal sinds 2007 weergegeven. 

 

Klik hier voor het volledige rapport.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven