Sismatec komt met verbeterde hygiënische transportband

Seal specialist Proseal heeft een ultra-hygiënische transporteur ontwikkeld die verwerkers helpen om aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen te voldoen. 

De volgende generatie OC Conveyor bevat een aantal vaardigheden die voorkomen dat voeding vast komt te zitten en heeft een verbeterd design waarmee snelle en grondige reiniging tijdens een schoonmaakbeurt gegarandeerd is. 

Bij de nieuwe constructie zijn kokerprofielen weggelaten. Dat zijn de onderdelen waardoor voeding soms kan vallen of bekneld komt te zitten. Vooral afgesloten buizen hebben de mogelijkheid tot het ontwikkelen van bacteriën zodra de buis op enige wijze beschadigd is, b.v. door een klein gaatje of scheurtje in de lasnaad, want in de buis kan niet schoongemaakt worden. 

Om dezelfde reden zijn gewone bedradingsbundels vervangen door open draadbomen, waarmee nog een mogelijk probleem geëlimineerd is en de toegang voor het reinigen van individuele kabels gemakkelijk is. 

Nog een belangrijk punt is de vervanging van bewegende banden door een nieuw transportsysteem. Dit voorkomt dat voeding blijft steken en maakt reinigen sneller en vermindert de onderhoudskosten van de band. 

De laatste versie van Proseal’s OC Conveyor behoudt al z'n bestaande voordelen waaronder een modulair design dat consumenten de mogelijkheid geeft de lengte, breedte en trayhoogte te bepalen voor een precieze integratie in de productielijn. Het apparaat is in staat om tot 60 verpakkingen per minuut in een enkele baan door te voeren en 120 verpakkingen op een dubbeltransport, wat de ideale toevoeging op de Proseal's GT vormt. Een gebruiksvriendelijk controlepaneel maakt de machine gemakkelijk in gebruik en zorgt voor een snelle opstart en omschakelingen.

De introductie van dit nieuwe model laat de trend in steeds strengere regelgeving en retail-eisen zien wat betreft voedingskwaliteit en            -veiligheid, evenals een veeleisender consumentenverwachting. 

Proseal directeur Rob Hargreaves: "Hygiëne is altijd een belangrijk onderdeel voor onze ontwerpen geweest en we zijn altijd op zoek naar verbeteringen."

"De transporteur is een belangrijk, maar soms vergeten onderdeel van de voedingsverpakkingslijn. Door het design van onze OC Conveyor te verbeteren, bieden we fabrikanten de mogelijkheid tot een volledig geïntegreerde seal-oplossing die het hen mogelijk maakt om de hoogwaardige voeding te leveren die hun klanten verwachten."

Voor meer informatie:
Jasper Slaghekke
Sismatec
Twentepoort Oost 8 
7609 RG Almelo
T.:  0031 (0)546 874113
E.:  j.slaghekke@sismatec.nl
W.: www.sismatec.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven