"Markt zonder plastic is kansloos verhaal"

Tholen - "Een kansloos verhaal", reageert een Haagse markthandelaar in AGF op het bericht dat de Haagse partij D66 wil dat handelaren op De Haagse Markt geen plastic tasjes meer meegeven aan klanten. 'Per jaar gaan er 27 miljoen plastic tasjes doorheen op de Haagse Markt', zei Daniël Scheper, initiatiefnemer van dat plan tegen Omroep West. 'Hoppa, paprika in een plastic tasje, daarna een appel in een nieuw tasje. Je schrikt je rot van hoeveel tasjes er gebruikt worden.'


Archieffoto gemaakt op De Haagse Markt

Schepers wil dat De Haagse Markt, die claimt de grootste in Europa te zijn, een voorbeeld wordt voor de rest van Nederland en wil dat gemeente en marktondernemers een plasticakkoord sluiten. De coördinator van de Haagse Markt Wim van Leeuwen vindt het een goede zaak maar denk dat het lastig is om de ondernemers over te halen gezien de extra kosten die alternatieven voor plastic met zich meebrengen, want een biologisch afbreekbaar tasje is 10 cent duurder. Er is nu alleen één vishandel die het doet, vertelt hij aan Omroep West. Leen van Popering van de belangenvereniging Nieuw Koopmans Belang van de markt denkt dat het nu nog te vroeg is om plastic in de ban te doen. Eens zal het moeten gebeuren. Het zal best werken, maar het is nu nog iets te vroeg, omdat het duurder is. Wel in de toekomst', zegt hij in een reactie.

Markthandelaren in AGF zijn nog niet geconsulteerd over de plannen, maar denken dat het plan niet veel kans maakt. "Het publiek hier op de markt is er helemaal niet mee bezig. Klanten komen hier voor een euro boodschappen doen en dan gaan ze zeker niet tien of twintig cent extra betalen voor een linnen tas of papieren zak", aldus een van de markthandelaren.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven