Nieuwe biologisch afbreekbare ananasverpakking

Een groep studenten van de Universiteit van La Laguna heeft in samenwerking met Mercahierro een nieuwe duurzame verpakking ontwikkeld als alternatief voor plastic. Het gaat om een verpakking waarin gesneden ananas vanaf het Canarische Eiland El Hierro afgezet kan worden. Het product is ontwikkeld in het kader van de DEMOLA-projecten, een initiatief van het Canarische Bureau voor Onderzoek, Innovatie en de Informatiemaatschappij (ACIISI).

De nieuwe verpakking is gemaakt op basis van biologisch afbreekbaar materiaal (maïszetmeel of PLA) en zorgt ervoor dat het fruit, verpakt als kant-en-klaar product, in perfecte staat blijft. Dat stelt het regionale ministerie van Economie.

Met deze verpakking wil men het eilandmerk van El Hierro een "moderner en eigentijdser" imago geven, en tegelijkertijd de plaatselijke inzet voor het milieu vergroten.

De DEMOLA-projecten lopen sinds 2015 op de Canarische Eilanden. Binnen deze projecten ontwikkelen jonge studenten van de Universiteit van La Laguna en de Universiteit van Las Palmas de Gran Canaria levensvatbare oplossingen voor problemen of werken ze verbeteringen uit die worden voorgesteld door bedrijven en instellingen op alle eilanden, in elke willekeurige sector.

 

Bron: Efe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven