Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Italië: geen negatieve invloed van het weer op Selenella aardappelen

"De prijzen volgen de trend van de afgelopen maanden. De telers profiteren hiervan en de markt vraagt onze aardappelen. Het weer heeft de oogst niet in gevaar gebracht en we zijn erg tevreden over het verloop van het seizoen", zegt Cristiani. 

Het seizoen van de nieuwe aardappelen is goed van start gegaan en de vooruitzichten zijn goed. Massimo Cristiani vertelt hoe de aardappelen van het merk Selenella er nu voor staan.

Giacomo Acinelli, agronomisch manager bij Selenella: "Het slechte weer dat in mei heeft huisgehouden, heeft gelukkig geen grote problemen veroorzaakt. De regen was over het algemeen nuttig, zeker in Emilia Romagna. De lage temperaturen hebben daarentegen gezorgd voor een vertraging in de verschillende groeifasen van de plant, maar ook dit mondde niet uit in grote problemen. De aardappel was dit jaar eerder in vergelijking met een ‘normaal’ jaar vanwege het vroege poten en het warme weer in de lente. In mei werd alles weer enigszins normaal."

"Emilia Romagna is het gebied waar het grootste deel van de aardappelteelt zich bevindt, maar we hebben ook telers in andere delen van Italië om de continuïteit van het aanbod te garanderen.
Voorbeelden zijn Sicilië, Apulië en Lazio", zegt Acinella.

Massimo Cristiani

De afgelopen tijd heeft Selenella haar assortiment uitgebreid met onder andere rosé aardappelen, uien en wortelen. "We willen graag in deze richting verder gaan, waarbij kwaliteit bovenaan staat en de nauwe band tussen telers, territorium, smaak en traditie wordt ondersteund", zegt Cristiani.

 

Voor meer informatie:
Consorzio Patata Italiana di Qualità 
via Tosarelli 155
40050 Villanova di Castenaso (BO)
Tel.: (+39) 051 5872419
Fax: (+39) 051 5872352
Web: www.selenella.it 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven