Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

The Greenery introduceert de Cumelo



Sinds enkele weken ligt er bij de Jumbo Supermarkten een nieuw product in het groentenschap: de Cumelo. De Cumelo is een Italiaans product, daar bekend als Barattiere. Een zomerse vrucht met een frisse licht zoete smaak. Ideaal voor de warme zomermaanden. The Greenery verzorgt exclusief de afzet op de Nederlandse markt.

De Cumelo wordt uitsluitend geteeld in Puglia (Italiƫ) en is dus een echt streekproduct. The Greenery kwam via haar medewerker Gerard van Loon, die vorig jaar verhuisde naar Italiƫ, in aanraking met het product. Door de lokale bevolking word het product al eeuwenlang gegeten bij het ontbijt of als een zomerse salade.

Hoewel het uiterlijk doet vermoeden dat het product een meloensmaak heeft, lijkt de frisse licht zoete smaak ook op een komkommer. Maar dan wel met een wat stevigere bite. "Het is het lekkerst als je de Cumelo ijskoud serveert. Je kunt hem zo uit de hand eten als een gezond en verfrissend tussendoortje, maar hij is ook lekker in een salade of simpelweg met wat goede olijfolie", aldus The Greenery.

De Cumelo is beschikbaar van eind mei tot eind september.

Publicatiedatum: