Vietnam exporteert meer mango's naar Engeland

Drie ton mango's uit Son La zijn verpakt en klaar om naar het VK gevlogen te worden. 

Ha Van Son van de Chieng Hac agricultural cooperation vertelde dat zijn coöperatie op 14 ha mango's teelt volgens de VietGap eisen met een geraamde opbrengst van 200 ton voor de export. Voorheen werden de mango's op de binnenlandse markt verkocht en naar China geëxporteerd. 

Toen hij doorkreeg dat z'n mango's mogelijk naar ander landen geëxporteerd zouden kunnen worden, vroeg hij internationale certificering aan voor exportmarkten met strenge regels. Als gevolg daarvan is 7 ton geselecteerd om naar het VK verladen te worden. 

In Son La zijn 15.700 mangoteeltbedrijven met een geraamde opbrengst van 35.500 ton, waaronder 7.500 ton voor export. In de eerste helft van het jaar verlaadde de provincie bijna 3.000 ton naar het buitenland, waaronder 10 ton naar het VK. 

En.vietnamplus.vn legt uit hoe Vietnamese mango's naar 40 landen geëxporteerd werden, waaronder Japan, Korea, Taiwan, de EU, Australië, de VS, het VK en Canada. Het is het zesde soort fruit dat naar de VS geëxporteerd wordt, na dragonfruit, ramboetan, lychees en sterappel. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven