Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Ierland: aardappelconsumptie blijft hoog door het koud weer

De aardappelconsumptie blijft hoog door het weer van de afgelopen weken. Voorraden nemen snel af naarmate we meer naar het seizoen gaan, dat is ook het geval in het VK. 

Regen heeft roet in het eten gegooid wat betreft het vroege rooien in enkele delen van het land. De oogst werd in het Midden-Oosten gestopt wegens nat weer. Kou vertraagde de ontwikkeling van het gewas en leidde tot natte grond.

Het rooien van het vroege gewas blijft doorgaan in het zuidoosten deze week en is geraamd nog twee weken door te gaan. Telers melden prijzen van € 30 / 10 kg zakken uit Queens. Door de recente kou en oogstomstandigheden die voor deze tijd van het jaar verslechterden, worden grote hoeveelheden in juli verwacht. In Schotland vertonen de gewassen windschade en wordt nog meer regen verwacht. 

Donder en bliksem werden door heel Europa de afgelopen week waargenomen, met een neerslag van 90 mm op sommige plaatsen. In Frankrijk en Duitsland wordt in sommige teeltgebieden tot ieders verbazing nog steeds geïrrigeerd . 

De export naar Oost Europa neemt af, maar kleine hoeveelheden worden de komende twee weken nog verladen.

Bron: tipperarytimes.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven