Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Yello clubappel sluit seizoen goed af

Yello, het nieuwe clubras uit Zuid-Tirol, waarvan VOG en V.IP. de exclusieve rechten in Europa hebben, heeft het seizoen iets eerder afgesloten met goede resultaten. Met een afzet van 200 ton was het een goed seizoen en ook de marktrespons was uitstekend. 

Het is een populaire appel die zijn plaats heeft gevonden in de groothandel en retail. 

De feedback van klanten en consumenten was zeer positief, niet alleen in Italië maar ook in de rest van Europa, waar het ras bij wijze van proef op de markt kwam. Ook in Azië werden de proefzendingen goed ontvangen. 

Yello is een appel van het ras Shinano Gold, dat van origine uit Japan afkomstig is en een kruising is tussen Golden Delicious en Senshu. Het ras wordt gekenmerkt door een opvallende gele schil, knapperig vruchtvlees en een hoge brix. De appel maakte zijn debuut in Italië in november 2016. 

Ondertussen gaan de investeringen in het ras door. In het voorjaar van 2019 waren er al ruim 160.000 bomen (40 hectare) van aangeplant. In 2019 zal de Yello-oogst 1.000 ton bedragen en in 2020 zal dit aantal verdubbeld zijn naar 2.000 ton. 

Publicatiedatum: