Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Colruyt Groep vergroot marktaandeel

Het Belgische supermarktconcern Colruyt Groep heeft het boekjaar 2018/2019 afgesloten met een omzet van bijna 9,3 miljard euro. Daarmee is de vergelijkbare omzet ten opzichte van het voorgaande boekjaar met 2,8% toegenomen. Het marktaandeel in België is toegenomen van 31,8% naar 32,2%. De vergelijkbare brutomarge steeg van 26,0% tot 26,3% over het gehele jaar. De vergelijkbare bedrijfscashflow (EBITDA) bedraagt 8,2% van omzet en het vergelijkbaar bedrijfsresultaat (EBIT) kwam uit op 5,3% van omzet. De gepubliceerde nettowinst bedraagt 384 miljoen euro. 

De omzet van de retailhandelsactiviteit, goed voor 82,5% van de geconsolideerde omzet, steeg met 4,3% tot 7,8 miljard euro. De vergelijkbare retailomzet steeg met 2,2%. De omzet van Colruyt in België en Luxemburg steeg met 2,0% door de combinatie van volumegroei, verkoopprijsinflatie, een negatief kalendereffect en de exportactiviteit Colex. 

De supermarktketens OKay, Bio-Planet en Cru realiseerden een gezamenlijke omzetgroei van 4,9%. Winkelopeningen, nieuwe klanten, verkoopprijsinflatie en een negatief kalendereffect verklaren de omzetgroei. De gezamenlijke winkelomzet van Dreamland en Dreambaby was 7,1% lager dan vorig jaar. 

Voor het lopende boekjaar verwacht Colruyt Group een sterkere prijs- en promodruk in een uitdagende Belgische retailmarkt. De groep voorziet op korte termijn geen significant herstel van het economische klimaat voor de consument in België en Frankrijk.

Bron: Colruyt Groep

Publicatiedatum: