Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
“Al veel interesse getoond vanuit binnen- en buitenland”

abbGrowers overweegt helft aandelen te verkopen aan buitenlandse telers

Tholen – Het Limburgse abbGrowers, één van de grootste handelaars en importeur van blauwe bessen in Nederland en West-Europa, overweegt om de helft van de aandelen te verkopen aan buitenlandse telers.


Fred Douven

Volgens directeur en oprichter van het van het bedrijf Fred Douven, zorgt de verkoop ervoor de abbGrowers in handen blijft van de telers. “Dit willen wij zodat de visie van het bedrijf ‘het realiseren van het beste financiële resultaat voor de teler, in samenwerking met de klant’ blijft voortbestaan en dat het uitbetalen van dividend niet de grootste prioriteit wordt.”

Het is nog niet bekend wanneer de verkoop zal plaatsvinden, maar volgens de directeur is alles mogelijk. “We hebben nog geen harde datum gepland en de verkoop is afhankelijk van het resultaat voor het bedrijf. Er is al wel veel interesse getoond vanuit binnen en buitenland vanuit verschillende branches. Buitenlandse investeerders zijn geïnteresseerd in ons bedrijf door de vernieuwde visie op het gebied van telen, verpakken en de commercie die wij voeren. Voor klanten die onze visie ondersteunen, zijn wij de juiste lange termijn partner, echter de ‘snelle jongens’ komen bij ons niet door.”

“Door de verkoop zal het bedrijf zijn zelfstandigheid niet verliezen, omdat deze voor 100% gewaarborgd is in de statuten. De samenstelling van de aandeelhouders verandert niet buiten de persoonlijke naam/namen”, aldus Douven. Volgens de directeur is enkel de helft van de aandelen die hij bezit, beschikbaar voor de gegadigden.

Voor meer informatie:
Fred Douven
abbGrowers
Industriestraat 11
5961 PG Horst
sales@abbgrowers.com    
www.abbgrowers.com