Failliet Champworld blijft nog maand in bedrijf

Tholen - Om  te voorkomen dat supermarkten stagnatieschade voor de kiezen krijgen, zal de productie van het failliete Champworld nog een maand doorgaan. Dat heeft curator C. Klomp kunnen regelen in samenwerking met een uitzendbureau, banken en verhuurders. "Champworld levert vooral aan de tussenhandel die weer supermarkten beleveren in zowel binnen- als buitenland", zegt Klomp."Er zijn nog groeivoorraden. Wanneer zo'n bedrijf twee dagen stil ligt, is alles weg. Het zou kapitaalvernietiging zijn als er niet geoogst kan worden", zegt Klomp.

De pluk en uitlevering van champignons kan nog vier weken doorgaan en daarmee wint de curator tijd om een doorstart of verkoop te onderzoeken. Verscheidende partijen hebben zich hier al voor gemeld, bevestigt Klomp.

Champworld en het afzetbedrijf Laseta bestaat uit zeven vestigingen met een moederbedrijf in Ammerzoden. Op de loonlijst staan dertig mensen met een vast contract. Daarnaast huurt Champworld via een uitzendbureau Oost-Europese 250 tot 300 plukkers in. Het pand van het moederbedrijf is in eigendom, de andere vestigingen zijn gehuurd.

Over de oorzaak van het faillissement kan Klomp nog niets zeggen. "Het faillissement is afgelopen vrijdag uitgesproken. Mijn eerste prioriteit was zorgen dat de uitlevering van champignons door kon gaan. Dat is gelukt. Nu kan ik aan al het andere werk beginnen.”


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven