Luxemburgse Grosbusch zet in op groene verpakkingen

Het familiebedrijf Grosbusch SARL, gespecialiseerd in de import en groothandel AGF binnen Luxemburg en de Grande Région zet zich in om het gebruik van plastic in verpakkingen zo veel mogelijk terug te dringen.

Na meer dan 6 maanden werk en flink wat investeringen hebben ze gekozen voor de beste oplossing als het gaat om de maximale bescherming van groenten en fruit en het minimale gebruik van plastic.

Een groot deel van de biologische en conventionele producten zijn nu verpakt in nieuwe 100% FSC gecertificeerde kartonnen verpakkingen. Dit wil zeggen dat de verpakkingen van verantwoord biologisch afbreekbare bronnen afkomstig zijn, die een duurzaam bosbeheer garanderen. Om het verpakkingsmateriaal terug te kunnen dringen wordt bovendien de productinformatie rechtstreeks op de verpakking gedrukt met inkt op waterbasis.

Dit voorkomt extra etiketten. Alleen bepaalde producten, waarvan de vorm en grootte niet passen in verpakkingen van 100% karton, worden nu in FSC-gecertificeerde kartonnen schaal verpakt in een volledig recyclebare plastic folie.

Tegelijkertijd hebben ze voor bepaalde producten een nieuwe reeks biologisch afbreekbare, 100% composteerbare netten van wol geïntroduceerd. Met deze nieuwe, volledig recyclebare verpakking kunnen ze het jaarlijkse verbruik van plastic met meer dan 20 ton verminderen.

Voor meer informatie
Goy Grosbusch
Grosbusch SARL
10-11 ZAE Le triangle Vert
L-5691 Ellange
Telefoonnummer : +352 403 704 929
goy@grosbusch.lu 
www.grosbusch.lu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven