Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Zwitsers evenement maakt van regionaal kersenseizoen een spektakel

Kampioenschap kersen spugen

Op 4 juli 2019 begint het Zwitserse kampioenschap Kersen Spugen. Het traditionele Chriesistei-Spucke is een open kampioenschap, gericht op het brede publiek. Chriesistei is de Zwitserse term voor Zwitserse kersen. Het kampioenschap wordt benaderd als een 'sport' en overzien door het Schweizer Meisterschaft Chriesistei-Spucke. Het evenement wordt gesteund door verschillende celebrities en gemodereerd door Nik Hartmann.

Ter ere van de Zwitserse Kers wordt dit hoogtepunt van het kersenseizoen op 4 juli gevierd in Zürich. Dit jaar wordt er een competitie gehouden tussen zes teams uit verschillende provincies, die elkaar zullen bevechten voor een van de medailles. Kinderen nemen deel in hun eigen competitie. Het belooft een interessante voorstelling te worden van de spuugkunsten van het publiek, de bekende Zwitserse namen die aan het evenement deelnemen en de 'professionele' spugers die zich jaarlijks fanatiek inzetten voor de winnende spuugafstand. 


De winnaars van vorig jaar

Het kampioenschap draait echter in z'n geheel om de Zwitserse Kers. Ten tijde van het evenement is de oogst van het regionale fruit in volle gang. Het seizoen begint met de eerste pluk eind juni en duurt tot halverwege augustus.

Behalve van kersen, genieten bezoekers ook van een muzikale performance van singer / songwriter Lina Button. De organisatoren hopen daarmee een enerverende dag te bieden met een levendige deelname voor en van iedereen.

De bekende namen onder de bezoekers zijn:
- Lina Button, singer / songwriter
- Kerstin Cook, Miss Switzerland 2010
- The twins, komisch duo
- Melanie Maurer, Thurgau Apple King 2018/2019
- Gastheer: Nik Hartmann

Het kampioenschap wordt gezamenlijk georganiseerd door de Zwitserse Fruitteelt Associatie SWISSCOFEL en het Christsistei-Spucker-Verband.

Voorrondes vinden plaats op 23 juni aan de Kefiker Chrisifäscht in Kefikon, op 30 juni aan de  Zentralschweizer Chriesifäscht in Hitzkirch en eveneens op 30 huni aan de Chirsifescht in Wintersingen. 

Voor meer informatie: chriesistei-spucke.ch 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven