Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Peruaanse satsuma's en clementines export daalt 5,5%

De Peruaanse export van satsuma-mandarijnen en clementines is dit seizoen (maart-mei) met 5,5% gedaald ten opzichte van dezelfde periode in het voorgaande seizoen. Dat wordt gesteld in een rapport van de Associatie van Citrustelers in Peru (Procitrus), een organisatie die 85% van de exporteurs en 12% van het citrusareaal op nationaal niveau vertegenwoordigt. De daling is het gevolg van de jaarlijkse afwisseling in de oogst van deze soorten citrus.

De verzendingen van de late variëteiten (tangelo's en W. Murcott mandarijnen) nemen dit seizoen met respectievelijk 9% en 10% toe. Dat stelt de algemeen directeur van Procitrus, Sergio del Castillo.

De late variëteiten zijn goed voor 58% van de totale citrusexport, de vroege variëteiten voor 25%. De overige 17% bestaat uit sinaasappelen, grapefruits en citroenen.

Totale citrusexport
Afgelopen jaar exporteerde Peru tot begin juni ongeveer 45.000 ton citrus. Dit jaar is dat 43.000 ton. Toch verwacht Procitrus een groei van 8% voor de citrusexport als geheel, met een waarde van 216 mln euro.

De associatie raamt dat 50% van de citrus voor de export bestemd zal worden dit jaar, een toename ten opzichte van vorig jaar, toen dit 48% was. De overige 50% zal op de binnenlandse markt afgezet worden, aangezien dit fruit in esthetisch opzicht niet geschikt is voor de export.

 

Bron: gestion.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven