Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"We hopen onszelf deze zomer te onderscheiden met de Red Kalesi bloedsinaasappelen"

Het nieuwe zomerseizoen voor Red Kalesi sinaasappelen is net begonnen. Het gaat om de variëteit Ruby Valencia Late, een sinaasappel met een oranje schil en robijnrood vruchtvlees.

"Dit is ons tweede seizoen voor deze variëteit en we verwachten rond de 250.000 kilo te oogsten en af te zetten in Europa, met name in Italië, Frankrijk, Spanje en Canada", vertelt Francisco Guanter, technisch directeur van het Valenciaanse bedrijf Citrus Nostrum, dat een pionier is geweest in de teelt en afzet van deze variëteit.


Het areaal van Citrus Nostrum bevindt zich in de provincies Valencia, Alicante, Sevilla en Huelva. Op deze manier kan het bedrijf een continue bevoorrading garanderen tijdens de afzetperiode. "De eerste partijen hadden een hoge waardering onder onze klanten en we hopen hen onze diensten aan te kunnen blijven bieden, doordat we nog zes tot acht weken over deze variëteit beschikken", aldus Francisco Guanter.

Red Kalesi, het merk waaronder deze sinaasappelen worden afgezet, introduceert de nieuwe slogan "Dragon Energy". Naast de Ruby Valencia Late worden ook de variëteiten Cara Cara en Navel Kirwood geteeld en afgezet door Citrus Nostrum. Deze variëteiten hebben vergelijkbare kenmerken, zowel in uiterlijk als nutritioneel opzicht en zorgen gedurende de wintermaanden voor continuïteit in de bevoorrading van bloedsinaasappelen onder het Red Kalesi merk.

"Het is ons plan om onze klanten en consumenten te informeren over de belangrijke voordelen van deze sinaasappelen ten opzichte van conventionele sinaasappelen. Het belangrijkste verschil is de rode kleur van het vruchtvlees, dat te danken is aan het hoge lycopeengehalte. Lycopeen is een bron van foliumzuur en vitamine B9. Deze stoffen bieden bescherming tegen hart- en vaatziekten, bestrijden cholesterol, beschermen tegen uv-straling, stimuleren de collageenproductie, fungeren als antioxidant en gaan veroudering tegen. Daarnaast bevatten de sinaasappelen uiteraard veel vezels en vitamine C", stelt de exporteur.

Hoewel het Spaanse citrusseizoen een van de meest moeilijke geweest is van de afgelopen tijd, vanwege de lage vraag en de sterke druk op de prijzen, vertrouwt dit bedrijf erop zich te kunnen onderscheiden met dit merk vanwege de hoge toegevoegde waarde.

"Hoewel de Ruby Valencia Late sinaasappel ook in andere landen geteeld wordt, hebben wij het voordeel dat we de eersten waren die in hebben gezet op deze variëteit. Het is een feit dat het sinaasappelseizoen tot nu toe erg moeilijk geweest is en we zijn ons ervan bewust dat, in dit soort omstandigheden, de prijzen van conventionele sinaasappelen uiteindelijk altijd de prijzen van producten met een hogere toegevoegde waarde omlaag trekken. Toch hebben we hoge verwachtingen voor het Red Kalesi merk en hopen we het merk goed te kunnen positioneren op de markten", besluit Francisco Guanter.

 

Voor meer informatie:
Citrusnostrum
Francisco Guanter                                                                                T: +34 960615415
M: +34 656658885
citrusnostrum@citrusnostrum.es
www.energiadedragon.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven