Vraag naar watermeloenen neemt in Italië toe

"De afgelopen dagen is de vraag naar watermeloenen toegenomen en dat komt omdat het warme weer zijn intrede heeft gedaan. De prijzen blijven vrij hoog, rond de €0,45 à €0,45 per kilo. Vorig jaar was dit €0,18 à €0,19." Dat zegt Vincenzo Colombrino, directeur van de Magna Grecia Soc. Coop. Het bedrijf is gevestigd in Metaponto waar het over 300 hectare met watermeloenen beschikt.

"We zijn ongeveer 10 dagen geleden begonnen met het seizoen, maar we zijn al minimaal een maand later wat betreft de afzet vanwege het weer van de afgelopen maanden. Dit zal de teelt van de latere rassen vertragen waardoor we de markten zelf in september kunnen voorzien van watermeloenen. De drie rassen die we afzetten zijn Caravan, Melania en Nikas. Die laatste is voornamelijk bestemd voor buitenlandse markten en met name Duitsland."

"De kwaliteit van Italiaanse watermeloenen is goed en Metaponto en Lecce zijn vanwege hun omstandigheden ideaal voor de teelt van dit gewas. Andere landen, die watermeloenen exporteren, zijn Turkije, Marokko en Griekenland. Veel markten waarderen de kwaliteit van de Italiaanse watermeloenen en Spanje is qua prijs onze enige concurrent."

"Momenteel zetten we 100 tot 150 ton per dag af op de nationale en internationale markten. Duitsland is het land dat het meeste importeert. Ook al is de vraag nog beperkt, de supermarktketens blijven voor ons belangrijk. We leveren aan belangrijke ketens zoals Coop, Conad, MD en andere nationale ketens."

"De markten gaan niet alleen af op onze kwaliteit, maar ook op ons zorgvuldige werk en de manier waarop we met de watermeloenen omgaan in onze faciliteit in Metaponto. Het Nikas ras wordt door ons verdeeld in 3 maten: 3-8 kilo, 8-10 kilo en 10-12 kilo. Dit ras lijkt erg gewaardeerd te worden in Duitsland en de verwachting is dat de omzet in dit land 20% zal stijgen."

Voor meer informatie:
Magna Grecia Soc. Coop.
Viale padre Mario Pagano, 15 
75012 Bernalda (MT)
Tel.: (+39) 335/8310346 – 335/5824384
Email: magnagreciasoccoop@gmail.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven