Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Britten gewaarschuwd voor groententekorten na hevige regen in Lincolnshire

De UK Brassica Growers Association waarschuwt voor een mogelijk aanbodtekort vanwege extreem zware regen in een belangrijk teeltgebied, Lincolnshire, in het oosten van Engeland. 

De vereniging zei dat vorige week tijdens één enkele dag een maand aan regen viel op brassica gewassen en dat telers de schade en impact voor consumenten opnemen. 

De vereniging vertelde ook dat in een normaal jaar ongeveer 50 mm regen in juni valt. Vorige week kregen gewassen die klaar waren om geoogst te worden in één dag 80 mm over zich heen. Sommige teeltbedrijven meldden een equivalent van drie maanden in een week. 

Lincolnshire teelt 30% van alle vollegrondsgroenten in het VK. De vereniging zegt dat telers nauw samenwerken met consumenten om ze op de hoogte te houden over de situatie en wat ze kunnen verwachten wat het aanbod betreft. 

Jack Ward, van de British Growers Association, vertelde aan just-food: "De meeste producten zijn voor verschillende retailers bestemd en deze willen precies weten wat de hoeveelheden zullen zijn en wat de conditie van het aanbod is. Veel zal afhangen van de regen die volgende week valt, hoewel de akkers niet droog zullen zijn ook al stopt het met regenen." Ward liet weten dat retailers een tekort tegemoet zouden kunnen zien.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven