Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Genesis Emers, Hagé International:

"Naast voldoende aanvoer ook het weer niet bevordelijk voor de limesmarkt"

Tholen - De limesmarkt laat zich volgens Genesis Emers van Hagé International typeren als een onstabiele, onverwachte markt. "Geen jaar is hetzelfde, waardoor er niet echt een patroon te ontdekken is. Het is dus belangrijk om oplettend te zijn om te kunnen anticiperen en tijdig te reageren op veranderingen op de markt."


Genesis Emers

"Van december tot maart was de markt een drama.Ondanks de beëindiging van het Mexicaanse seizoen gingen prijzen heel erg omlaag (rond de €2,50 per doos). Niet alleen werd de vraag naar limes minder maar het aanbod Braziliaanse limes was groot wat tot de dag van vandaag aanhoudt", aldus Genesis. "Halverwege maart zagen we het licht aan het einde van de tunnel, toen de markt begon te stabiliseren en prijzen van €7.50 - €9.00 zijn bereikt. Helaas duurde het niet lang voordat de markt weer in een dip terecht kwam."

"Op dit moment is er voldoende aanvoer zowel vanuit Brazilië als Mexico, wat ervoor zorgt dat de prijs onder druk komt te staan. Dit was afgelopen jaar rond deze periode niet het geval. Naar mijn mening heeft dit niet alleen te maken de import, maar ook met het weer. Limes worden het meest verwerkt in dranken en afgelopen jaar was het rond deze periode heel warm en zaten de terrassen vol met mensen die drankjes nuttigden", aldus de importeur.

"De verwachting voor de zomer is dat de markt stabiliseert. Rond augustus is er vaak minder beschikbaarheid vanuit Brazilië.We hopen dat dit in combinatie met de toenemende vraag naar limes de markt zal bevorderen", besluit Genesis.

Voor meer informatie:
Genesis Emers
Hagé International
Tel: +31 (0)180 657 845
G.Emers@thegreenery.com
www.hage-international.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven