Europa is de belangrijkste exportbestemming

Peru verwacht 5% groei export biologische bananen

Volgens een rapport van de Kamer van Koophandel van Lima (Idexcam-CCL) zou de export van biologische banaan dit jaar met 5% kunnen toenemen ten opzichte van vorig jaar, neerkomend op een waarde van zo'n 175 mln dollar (€156,3 mln). In de afgelopen twee jaar heeft de export een aanhoudende groei doorgemaakt. In 2017 werd een waarde van 148,5 mln dollar (€132,7 mln) bereikt en in 2018 een waarde van 167 mln dollar (€149,2 mln). De belangrijkste bestemmingen zijn Europa (goed voor 70% van de verzendingen), de Verenigde Staten en Zuid-Korea. 

"Er zijn een aantal zeer interessante markten voor biologische banaan, waar momenteel geen grote volumes naartoe geëxporteerd worden, zoals Canada, Japan, Korea en China. Exporteurs zouden zich hierop moeten richten", stelt Carlos Posada, uitvoerend directeur van het Instituut voor Onderzoek en Ontwikkeling van Buitenlandse Handel van Idexcam-CCL. Al deze landen hebben handelsovereenkomsten met Peru, wat betekent dat de export naar deze bestemmingen niet onderworpen is aan heffingen.

In het afgelopen jaar was nauwelijks 1% van de Peruaanse export van biologische banaan bestemd voor Canada. 3% ging naar Japan en 6% naar Korea. Evenmin werden er noemenswaardige verzendingen naar China gedaan, volgens Agrodata Perú.

Volgens Posada zou de marktsector, om de export van biologische banaan te vergroten, meer interesse moeten tonen om zich op de genoemde markten te richten. De overheid zou echter ook moeten zorgen voor een betere promotie van het product.

Bron: gestion.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven