India: ananas-telers stappen over op MD2

Ananas-telers in Kerala richten zich op het mondiaal geaccepteerde variëteit MD2 door stijgende exportvraag. De reden van dit laatste is de goede geschiktheid voor bewerking en de lange houdbaarheid van dit ras. 

Telers in Kerala telen 400.000 ton Vazhakkulam ananas op ongeveer 40.000 ha. Het exportaandeel is erg klein met nauwelijks 0,5%. De meerderheid van de teelt gaat naar de binnenlandse markt waar de vraag op ongeveer 100 ton per dag ligt tijdens feestdagen en 60-70 ton in andere jaargetijden. 

Baby John van Pineapple Growers and Processing Company legt uit dat het MD2 ras geliefd is op de exportmarkt door z'n lange houdbaarheid van 30 dagen, terwijl de Vazhakkulam ananas slechts 10-12 dagen meegaat. De eigenschappen van de MD2 met z'n cilindervorm en dunne kern maken deze ananas geschikt voor bewerking en export. 

Verandering in teelt
PP Joy van het Pineapple Research Station van de Kerala Agriculture University vertelde aan thehindubusinessline.com dat 'verandering nodig is om voldoende plantmateriaal te garanderen en dat 20-25% van areaal met het MD2 ras de bewerkingssector en de export een boost zal geven.' 


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven