"Het land hoopt binnenkort ook te starten met de export van citrus naar de Chinese markt"

Chili verlaadt eerste peren naar China

De overeenkomst voor de export van peren naar China, die president Piñera tijdens zijn laatste bezoek aan China sloot, is een belangrijke stap voor de Chileense fruitsector

"Het voornaamste is dat we nu ook in onderhandeling kunnen gaan voor de export van citrus naar China. We hopen dat de president van China een bezoek aan ons land zal brengen en dat hij en president Piñera overeenstemming zullen bereiken over de export van Chileens citrus," zegt Antonio Walker, minister van Landbouw. 

Ronald Bown, voorzitter van de Vereniging van Chileense Fruitexporteurs, ASOEX, noemt de export van de eerste Chileense peren naar de Chinese markt een belangrijke mijlpaal. "We hebben nu een nieuwe markt voor dit product dat we voorheen vooral in Europa afzetten. Bovendien is het een markt waar de bevolking graag verse producten consumeert."

Vorige week werd de symbolische eerste zending peren naar China verladen. Minister Walker bedankte hierbij alle mensen die zich ingezet hadden voor het versterken van de handelsbetrekkingen tussen China en Chili, waardoor deze overeenkomst tot stand heeft kunnen komen. 

Zhou Yi, van de Chinese ambassade in Chili, liet weten dat Chileense peren van zeer hoge kwaliteit zijn en daarom zeker in de smaak zullen vallen bij de Chinese consument. De Chileense peren zijn een nieuwe toevoeging aan het bestaande aanbod van Chileense producten op de Chinese markt, zoals kersen, blauwe bessen en wijn. Ook Yi bedankte alle mensen die bijgedragen hebben aan de goede onderhandelingen en samenwerking tussen beide landen.

Bron:  Minagri/Asoex 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven